Este de doi ani coordonatorul celor peste 300 de voluntari ai TIFF. Are un sistem inedit de a-şi motiva „subalternii”: o bere gratuită în plus.
Voluntar pentru diverse organizaţii studenţeşti, Vlad Gliga a luat propunerea de a coordona voluntarii Festivalului Internaţional de Film Transilvania ca pe o provocare. Şi asta pentru că în doar câteva săptămâni a trebuit să convingă câteva sute de clujeni să accepte să pună umărul la organizarea evenimentului. „Anul trecut, fiind prima dată coordonatorul voluntarilor, m-am apucat să lipesc prin oraş afişe făcute de mine în care îndemnam oamenii să fie voluntari. Am trimis sute de mesaje pe aproximativ 200 de grupuri de discuţie, în încercarea de a atrage oameni. Partea «frumoasă» e că a trebuit să trimit fiecare mesaj individual”, îşi aminteşte studentul.
A strâns un număr record de voluntari
A reuşit să strângă 250 de tineri, însă anul acesta, deşi nu a mai adoptat metoda promovării agresive a voluntariarului în cadrul TIFF, peste 300 de voluntari sunt coordonaţi de studentul de doar 22 de ani. În perioada festivalului de film programul lui Vlad începe la ora 9.00 şi se termină în abia dimineaţa. „În jurul orei 2.00 dimineaţa îmi termin efectiv treaba, în Janis, unde împart cupoanele de bere voluntarilor. Dorm în medie aproximativ trei ore pe zi în perioada TIFF-ului”, a mărturisit Vlad Gliga. De altfel, cupoanele gratuite pentru bere, pe care voluntarii le primesc la sfârşitul fiecărei zile, reprezintă şi propriul sistem de recompensă. „Nu-mi place să-i pedepsesc pe voluntarii care întârzie sau nu îşi fac treaba foarte bine. Prefer însă să aplic sistemul recompenselor, un cupon, două pentru bere în plus. E un sistem foarte bun de recompensă”, spune glumind Vlad.
A văzut un singur film la TIFF
Chiar dacă vorbeşte despre filme şi organizarea proiecţiilor aproape tot timpul pe parcursul cel