Directorul tehnic al fostei regii de apă are o paletă largă de pasiuni. În 15 ani a adunat peste 5.000 de timbre, dar aviaţia i-a fost mereu la suflet.
Filip Moisil a crescut la poalele Ineului din Munţii Rodnei, în comuna Şanţ. A avut o copilărie pe cât de frumoasă, pe atât de interesantă. Cu un constructor în familie, Filip Moisil îşi dorea de mic să calce pe urmele lui. „Eram mic şi când mă întreba lumea ce vreau să mă fac când voi fi mare, spuneam inginer constructor. Vroiam să fac şi eu clădiri ca tatăl meu", povesteşte fostul şef de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române. A intrat la şcoală şi şi-a descoperit pasiunea care îl urmăreşte şi în ziua de astăzi: aviaţia. În prima fază s-a axat pe aeromodelism. Confecţiona avioane şi rachete din plastic, lemn sau hârtie. Era foarte preocupat de aceste aparate, vroia să afle cât mai multe şi prin clasa a IV-a s-a abonat la revista „Aeromodelism". A prins tehnica, şi-a îmbunătăţit cunoştinţele şi şi-a construit aparate de zbor pe care le-a expus în toată casa. Viitorul inginer a crescut şi şi-a descoperit încă o pasiune, filatelia. Timp de 15 ani a colecţionat vreo 6000 de timbre. „Aveam foarte multe, cu diferite teme, chiar şi cu Unirea din 1918, dar am rămas fără ele. Le-am împrumutat cuiva pentru a participa la o expoziţie şi pe drum i s-au furat", povesteşte trist inginerul. Munţii Rodnei „casa lui de suflet"
Avioanele şi rachetele lui Filip erau lansate de pe piscurile Munţilor Rodnei, locul în care îşi petrecea o bună parte din fiecare vacanţă. „Aceşti munţi sunt oaza mea de linişte. De când eram în clasa a II-a până în 1998, nu a fost an în care să nu urc pe munte", spune directorul de la Aquabis. Nu doar munţii sunt îndrăgiţi de Filip, ci şi peşterile. Pe vremea studenţiei organiza diverse acţiuni ecologice, tabere şi trasee turistice prin munţi şi peşteri. I-a plăcut mult şi sportul. O altă