După ce a pornit de la zero în Statele Unite ale Americii, Ruxandra Giura vede cea mai mare realizare a sa cariera de succes. Îşi aminteşte cu drag de oraşul copilăriei, Bucureşti, de prietenii din liceu şi pe cei din facultate, de străduţele pe care se plimba împreună cu aceştia şi, desigur, de familia ramasă în România. În prezent lucrează ca Manager de resurse online la The Wildlife Society, o asociaţie non-profit care se ocupă cu promovarea conservării mediului prin educaţie şi ştiinţă.
1 /.
Este membră a Online News Association (Asociaţia de Ştiri Online), a DC Web Women (Asociaţia Internautelor din Washington DC), şi a Nonprofit Technology Network (Reţeaua Tehnologică Non-profit). A fost bursieră la American University (AU), primind bursa Hall of Nations, din partea Facultăţii de Comunicare, din cadrul AU.
Interviu realizat de echipa proiectului Voci pentru România, în colaborare cu evz.ro.
Proiectele eco sunt tot mai frecvente în ultima vreme. Iar The Wildlife Society este renumită la nivel internaţional în acest domeniu. Ce ne poţi spune despre aceasta?
Ruxandra Giura: Eu lucrez la The Wildlife Society ca Program Manager pentru resurse online. Este o asociaţie profesionala internaţională, fondată în 1937, non-profit care se ocupă cu avansarea conservării mediului prin educaţie şi ştiinţă. Organizaţia oferă profesioniştilor din domeniul conservării şi managementului faunei (de la biologi, la manageri de rezervaţii naturale, de la cercetători la reprezentanţi ai guvernului federal şi al triburilor native) tot felul de resurse pentru a le îmbunătăţi viaţa profesională.
Publicăm jurnale, reviste, manuale, organizăm conferinţe, avem un departament care se ocupă de legislaţie (lobby), găsim mentori pentru tinerii profeşionişti, oferim burse pentru pregătire profesională şi multe altele. Eu mă ocup de partea de resurse onli