Fie ca vrei sa te relaxezi, sa eviti traficul aglomerat din oras sau sa faci pur si simplu putin sport, o plimbare cu bicicleta este extrem de costisitoare, mai ales atunci cand nu ai o bicicleta a ta si trebuie sa inchiriezi una.
In primul rand, medicii recomanda ca bicicleta cu care ne deplasam sa fie adaptata morfologiei noastre, ceea ce inseamna ca va trebui sa tinem cont atunci cand o alegem de o multitudine de factori, incepand cu inaltimea acesteia si unghiul de inclinare pe care il ia corpul pe bicicleta, pana la greutatea si forma seii.
De regula, centrele de inchiriere pun la dispozitia clientilor un singur model de bicicleta, ceea ce poate iti da mari batai de cap mai ales atunci cand cauti un anumit model, potrivit morfologiei tale.
Trecand peste aceste aspecte, un alt inconvenient este acela ca trebuie sa returnezi bicicleta in centrul de unde ai ridicat-o, neexistand posibilitatea sa o lasi intr-un rastel de proximitate, asa cum este in marile orase europene.
In plus, o sa gasesti cu greu un centru de unde sa poti inchiria o bicicleta de pe o zi pe alta, majoritatea centrelor punand conditia sa returnezi bicicleta in aceeasi zi, inainte de inchiderea programului. In Bucuresti, doar un centru din cinci sau sase are deschis in timpul saptamanii dupa ora 20.00, iar in week-end dupa ora 16.00.
Nu in ultimul rand, orasele din Romania stau prost la capitolul infrastructura pentru biciclete. O harta a pistelor de biciclete din Bucuresti gasiti AICI, dar atentie, multe dintre ele s-ar putea sa fie deteriorate sau blocate de autovehicule.
De unde poti inchiria
Daca vrei sa mergi o data pe luna la birou cu bicicleta, inchirierea uneia te costa cel putin la fel de mult ca un abonament lunar pe toate liniile la compania de transport in comun.
Sa inchiriezi pentru 24 de or