Scolile de vara au inceput in ultimii ani sa aiba priza si la studentii romani de la facultatile cu profil economic, avand in vedere ca sunt o experienta inedita, care le ofera acestora, pe langa sansa de a participa la o serie de dezbateri cu specialisti din mediul academic si cel de afaceri, si oportunitatea de a interactiona cu studenti straini.
"Pentru mine scoala de vara reprezinta cea mai apropiata idee de posibilitatea de a studia in afara. Ai sansa de a intalni si profesori din afara, cu un alt mod de predare, dar si studenti straini, care au un stil mai analitic de a invata si de a intelege notiunile. Spre exemplu, mi s-a parut interesant ca in timp ce toti romanii faceau notite la cursuri, strainii pur si simplu ascultau si schitau intrebari", spune Roxana, studenta in anul 3 la Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, care a participat deja la doua editii ale Bucharest Summer University. "Din punct de vedere personal, te dezvolti, inveti sa socializezi. Scolile de vara nu implica numai cursuri, ci si distractie si interactiune", afirma Roxana.
Aplicantii pentru scolile de vara pot beneficia de burse integrale sau partiale. Taxa integrala de participare la Bucharest Summer University 2010, spre exemplu, se ridica la 450 de euro si acopera cazarea, masa, o excursie de un week-end, dar si materialele necesare la cursuri si dezbateri.
Academia de Studii Economice din Bucuresti va inaugura pe 8 august scoala de vara Bucharest Summer University 2010, editia de anul acesta abordand tema "Risc si securitate in lumea globala". O alta scoala de vara internationala, Business Summer School, se va desfasura in perioada 15-28 august la Sibiu.
Studentii romani pot alege sa participe si la scoli de vara din strainatate, cum este cea organizata de Universitatea de Stat din Sankt Petersbu