Terenul de minigolf din Parcul Central este ocolit de zălăuani. În doi ani au fost doar 100 de clienţi, adică mai puţin de unul pe săptămânăJocul de golf s-a dovedit a fi un sport prea exclusivist pentru zălăuani. Deşi oraşul are un teren de minigolf încă din 2005, clienţii lipsesc cu desăvârşire.
În anul 2005, un ONG american, „Prietenii Unchiului Sam”, a construit în parcul central al Zalăului un teren de minigolf. Iniţiatorii acestui proiect au fost soţii Sam şi Noel Le Blanc, membri ai „Corpului Păcii”, care au convins încă 160 de americani să facă donaţii. Costul total al investiţiei a fost de aproape 75.000 de lei, adică 18.000 de euro, bani care au fost cheltuiţi pentru amenajarea terenului propriu-zis, dar şi a tribunelor.
Administratorul terenului a fost, în primă fază, asociaţia americană. Din iulie 2007, însă, spaţiul ajuns la Direcţia de Patrimoniu a Primăriei. Administraţia locală nu s-a prea străduit să valorifice acest obiectiv, iar terenul de minigolf a stat cu lacătul pe poartă până la sfârşitul anului 2008, când spaţiul a fost dat spre închiriere firmei SC Corex SRL. Preţul chiriei a fost de 550 de lei pe lună.
În doi ani, 100 de clienţi
„A fost o afacere extrem de proastă“, a declarat Maria Borz, administratorul firmei Corex. Potrivit declaraţiilor sale, din 2008 şi până astăzi nu au venit mai mult de 100 de clienţi la terenul de minigolf.Veneau doar copii, dar şi ei destul de rar. Cred că e o problemă de educaţie. Zălăuanilor nu le place golful, pentru că nu cunosc acest sport”, a adăugat Maria Borz.
După ce a preluat spaţiul, firma din Zalău a investit aproape 300 de milioane de lei pentru a amenaja terenul, care se deteriorase între timp, şi pentru racordarea la apă a cabanei din apropiere. „Nu ştiu dacă vom continua această afacere. Lucrurile merg rău, mai ales acum în vremuri de criză. Preţul pentr