Iată ce susţin analiştii Ernst and Young. Un alt studiu, al Camerei de Comerţ a Germaniei, arată că apetitul oamenilor de afaceri germani pentru România este extrem de scăzut. Specialiştii Ernst and Young spun că mulţi investitori sunt reticenţi să dea banii în ţări ca România pentru că aceştia se găsesc tot mai greu pe piţele financiare şi, în general, oamenii de afaceri preferă «să investească în sectoare care cresc şi nu sunt expuse la criză».
Iată ce susţin analiştii Ernst and Young. Un alt studiu, al Camerei de Comerţ a Germaniei, arată că apetitul oamenilor de afaceri germani pentru România este extrem de scăzut.
Specialiştii Ernst and Young spun că mulţi investitori sunt reticenţi să dea banii în ţări ca România pentru că aceştia se găsesc tot mai greu pe piţele financiare şi, în general, oamenii de afaceri preferă «să investească în sectoare care cresc şi nu sunt expuse la criză».
«Imaginea României este cam tulbure, sunt investitori care se uită spre piaţa românească dar din cauza condiţiilor şi a ceea ce intenţionează Guvernul să facă în perioada următoare sunt reticenţi. Se uită cu interes, dar sunt reticenţi», spun experţii.
Şi studiul Camerei de Comerţ a Germaniei arată că investitorii germani sunt reţinuţi din cauza lipsei de predictibilitate a deciziilor publice, a corupţiei, a infrastructurii slab dezvoltate, dar şi a administraţiei publice.
În fine, investitorii germani sunt nemulţumiţi şi de sistemul de taxe, «prea complex şi complicat». România a atras anul trecut investiţii străine directe de 4,9 miliarde de euro, iar în primele trei luni din acest an valoarea s-a înjumătăţit. Lea Berzuc
Iată ce susţin analiştii Ernst and Young. Un alt studiu, al Camerei de Comerţ a Germaniei, arată că apetitul oamenilor de afaceri germani pentru România este extrem de scăzut. Specialiştii Ernst and Young spun că mulţi investitor