In conditiile cresterii ratei somajului, companiile si-au permis sa faca orice au vrut cu angajatii, bazandu-se pe faptul ca acestia vor indura, pentru ca oricum nu ar avea unde sa se duca.
Insa aceasta situatie se schimba rapid, iar masuri de genul taierii salariilor sau adaugarii si mai multor sarcini, fara ca acest lucru sa fie rasplatit, nu va mai fi acceptat de angajati, pe masura ce sunt din ce in ce mai multe noi posturi scoase la bataie.
Ce ar trebui sa faca angajatorii pentru a nu-si determina angajatii sa-si dea demisia? Iata cateva sfaturi din partea specialistilor de la U.S. News & World Report:
Majorari salariale
In primul rand, cat de repede posibil, trebuie facute mariri salariale, mai ales daca initial au fost reduse. De asemenea, trebuie ajustat programul de lucru, pentru a nu incarca prea mult angajatii.
Pentru a se asigura de loialitatea angajatilor, sunt recomandate intalniri fata in fata intre sefi si subalterni, in care celor din urma sa le fie ascultate nemultumirile.
Faceti tot posibilul sa pastrati oamenii cheie
De multe ori, angajatorii uita ca persoanele pe care se bazeaza cel mai mult si, la randul lor, in cautarea unui loc de munca mai bun. Prin urmare, sefii nu trebuie sa uite sa le arate angajatilor esentiali ce reprezinta pentru companie.
u trebuie sa fie neaparat o marire salariala (desi nici aceasta parte nu trebuie ignorata), ci se poate manifesta sub forma unui compliment, prin tinerea la curent asupra noilor proiecte sau oferirea unui abonament la piscina.
Respectati angajatii
Angajatorii nu trebuie sa uite ca nivelul salarial nu este, neaparat, principalul motiv pentru care angajatii isi dau demisia. Lucruri precum lipsa de respect, cultura corporatista sau mediul de lucru ii afecteaza si mai mult.
Nu am