De la retragerea lui Alex Kovacs, nici o echipă din prima divizie a campionatului naţional de baschet nu are vreun sibian titular.
Alex Kovacs, Cristi Crăciun şi Dragoş Floarea, trei tineri sibieni, au pus la cale o idee foarte simplă, dar incredibil de dificil de realizat: revitalizarea pepinierei de jucători sibieni de baschet. Pe un model îm-pru-mutat de la echipa Partizan Belgrad, cei trei au gândit un proiect ce se întinde pe opt ani care va aduce mulţi copii pe terenul de baschet. Iar în viitor, în faţa a mii de spec-tatori, în meciurile pe viaţă şi pe moarte din prima ligă a baschetului masculin şi fe-minin. „La un club profe-sionist contează, în primul rând, individul şi apoi echipa. Cel mai mult contează dez-voltarea armonioasă a co-pilului. Apoi, luând în con-siderare o sumă întreagă de factori, talent, capacitate de efort şi multe alte aspecte, unii dintre ei vor ajunge să joace la cel mai înalt nivel", spune Cristi Cră-ciun. Deşi clubul Whitesnakes nu a început încă pregătirea cu micuţii sibieni, peste 120 de copii s-au înscris deja în program. Antre-namentele vor începe, cel mai probabil, la mijlocul acestei luni. Până în momentul în care clubul Whitesnakes va avea propria sală de baschet, antrenorii şi echipele vor folosi sălile de sport ale unor şcoli din oraş. Doar mingile de baschet au costat 4.000 de euro. De la retragerea lui Alex Kovacs, nici o echipă din prima divizie a campionatului naţional de baschet nu are vreun sibian titular.
Alex Kovacs, Cristi Crăciun şi Dragoş Floarea, trei tineri sibieni, au pus la cale o idee foarte simplă, dar incredibil de dificil de realizat: revitalizarea pepinierei de jucători sibieni de baschet. Pe un model îm-pru-mutat de la echipa Partizan Belgrad, cei trei au gândit un proiect ce se întinde pe opt ani care va aduce mulţi copii pe terenul de baschet. Iar în viitor, în faţa a mii de spec-tatori, în m