Cand Facebook a fost lansat in 2004, nimeni nu-si imagina ca va ajunge un fenomen de talie mondiala. In prezent, in Occident, ca si in Romania, aproape oricine are un cont de Facebook, fiind parte din viata de zi cu zi, si un mod de a mentine relatiile si de a comunica cu prietenii.
Totul a inceput in 2004, cand Mark Zuckerberg, un pusti de 20 de ani, a pus bazele site-ului in camera sa de student de la Harvard, initial pentru Universitatile din Ivy League, ca un instrument prin care colegii sai sa se poate imprieteni si cunoaste mai bine. Insa pana la finele primului semestru, baza de utilizatori ajunsese la 100.000, moment ce a reprezentat inceputul acestei afaceri pentru Zuckerberg. El a lucrat la infiintarea retelei de socializare cu colegii sai Dustin Moskovitz (care era si colegul sau de camera), Eduardo Saverin si Chris Hughes.
Ce presupune Facebook?
Este o retea sociala, unde poti tine legatura cu prietenii si vedea ce fac acestia. Odata ce ai adaugat un prieten, vei sti mereu ce scrie acesta pe blog, cu cine se imprieteneste, unde calatoreste sau la ce evenimente se duce. In prezent, oricine peste 13 ani poate deveni membru al Facebook. Ceea ce a ajutat la dezvoltarea rapida a site-ului sunt diferitele instrumente ale acestuia, precum jocurile, chat-ul, grupurile, optiunile de notificatii, invitatiile la evenimente, muzica.
Toate acestea au dus la dezvoltarea uneia dintre cele mai mari companii din lume, a carei valoare este estimata in prezent la peste 20 mld. $. Dar banii nu au fost principala grija a lui Zuckerberg in 2004. El a lansat site-ul pe 4 februarie 2004, iar la o luna a platit 35 $ pentru a inregistra adresa de web thefacebook.com (numele a fost scurtat mai tarziu) si a inceput sa plateasca 85 $ pe luna unei companii de web-hosting. Cum numarul de utilizatori crestea, Zuckerberg a ajuns sa discute cu importanti in