Trevor Groth, directorul de programe al Festivalului de film Sundance, consideră că regizorii şi actorii români ar putea deveni celebri peste Ocean.
Pe 7 mai 2009, site-ul screendaily.com anunţa că Trevor Groth va conduce echipa de şase programatori ca Sundance. Născut la Salt Lake City şi şcolit în ale regiei, Groth a lucrat timp de 17 ani la festival: a început din facultate, întâi ca voluntar, la programele de dezvoltare, apoi la scurtmetraje; a devenit programator senior în 2003.
Este responsabil pentru descoperirea unor pelicule precum „Pi”, „Napoleon Dynamite” şi „Memento”, iar, în ceea ce priveşte scurt-metrajele, lui i se datorează vizionările de la Sundance ale unor filme de Todd Field, Spike Jonze şi de Peter Sollett.
EVZ: Cum aţi început să lucraţi pentru Sundance Festival?
Trevor Groth: Am început lucrând ca voluntar, am crescut în Utah şi, pe vremea când eram în liceu, am început să merg pe la festivaluri. M-am îndrăgostit de lumea asta a festivalurilor de film, în special de Sundance, şi mă simţeam ca într-un regat magic.
Am ştiut atunci că vreau să fac parte din lumea asta, însă nu ştiam exact ceea ce vreau să fac. Pentru început am fost voluntar şi lipeam postere peste tot prin oraş, prin parcuri, apoi am fost voluntar în cadrul laboratoarelor unde dezvoltau scenariile filmelor şi unde veneau foarte mulţi oameni importanţi, precum Quentin Tarantino sau Paul Thomas Anderson... pentru mine era un lucru extraordinar. Şi când cei care se ocupau de selecţiile filmelor au avut nevoie de cineva care să programeze scurtmetraje, am profitat de ocazie şi am aplicat pentru postul respectiv şi m-au angajat. Atunci m-am mutat în Los Angeles, apoi am început să programez scurtmetrajele.
Anul trecut am devenit director de programe şi pot să spun că iubesc tot ceea ce ţine de festival şi ador faptul că po