Va plac tatuajele? Le considerati sexy? Sau doar o nebunie facuta din teribilism? Nenumarate vedete din ratiuni mistice sau din joaca isi etaleaza intre crapaturile decolteului, pe spate sau glezne diferite desene, mai mari sau mai mici, permanente. Mostenire tribala, la fel ca si piercing-urile, au ajuns sa fie, de la simboluri ale puterii, castei sau credintei, moda de strada, piscina sau covor rosu.
Cele mai frecvente sunt, surpriza, chiar denumite “tribale” si exprima sufletul razboinic al celui care le poarta. Apoi, dupa caz, avem fluturasi, flori si stelute pentru fete si demoni, cruci si spini pentru baieti. Avem tatuaje pentru rockeri, bikeri, pirati, marinari sau doar indragostiti ce-si tatueaza imagini in oglinda sau numele celuilalt (pe care-l regreta apoi dupa ce s-au despartit). Mai avem caractere japoneze, chinezesti, simboluri celtice si inscrisuri in sanscrita. Mai avem si tatuaje amuzante. Cele mai multe, facute la betie.
Gandirea magica, credinta in simboluri poate determina pe cineva sa-si faca un tatuaj, pentru ca astfel se defineste pe sine si se exprima. Tatuajele pot fi un manifest. Dorinta de apreciere, de individualism, de a iesi in evidenta sunt si ei buni motivatori. Totusi, de ce sa nu fie de ajuns hainele sau parfumul, tunsoarea sau machiajul pentru a ne defini, exprima, pentru a primi aprecieri, a ne individualiza si a iesi in evidenta, inainte ca ceilalti sa ajunga sa ne cunoasca si tocmai pentru asta?
Tatuajul in momentul in care este facut doare. Depinde de complexitatea lui, insa orice s-ar spune, implica un ac destul de serios. Astfel, cel care alege sa-si faca un tatuaj, pentru un timp, alege durerea. Ce il determina sa faca asta, stiut fiind faptul ca oamenii cauta instictiv placerea si nu opusul ei? Daca intrebam psihologii, acestia ne-ar spune ca emotia este definitorie. Ea ne indeamna sa facem alegeri impotr