Lucrările artiştilor IRLO Neapărat sau Ţuculescu, concerte de violoncel, flaut şi muzică electronică sub clar de lună sunt câteva dintre atracţiile de neratat ale nopţii de 11 spre 12 iunie. După Noaptea Muzeelor, urmează, pentru bucureşteni, Noaptea Albă a Galeriilor, ediţia a IV-a (NAG#4). În noaptea de 11 spre 12 iunie, 41 de spaţii expoziţionale din Capitală rămân deschise până la ore mici.
Zecilor de galerii li se adaugă peste 140 de artişti (cine doreşte un peisaj complet poate accesa site-ul evenimentului). Câteva repere, o schiţă de traseu pentru consumatorii de artă contemporană mai mult sau mai puţin cunoscători sau măcar insomniaci devin, astfel, necesare.
Un eveniment de neratat şi o noutate pentru Noaptea Galeriilor este „Sâmbăta sonoră în parc", mai exact şase ore de muzică contemporană românească de ascultat, pe perne moi şi negre (împrumutate de la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti - CNDB), sub cerul liber, printre copacii de lângă Muzeul Literaturii, din faţa Casei Brătianu, vineri, 11 iunie, începând cu ora 21.00.
Noi spaţii pentru „Sâmbăta sonoră"
Selecţia muzicienilor e realizată de Octav Avramescu şi Anamaria Pravicencu, fondatori ai Asociaţiei Jumătatea Plină şi iniţiatori ai programului „Sâmbăta sonoră" (care presupune sesiuni de muzică contemporană experimentală, după cum îi spune şi numele, sâmbătă seara, timp de 2-3 ore, la un pahar de vin, în Sala Rondă a CNDB).
„Minunata Sală Rondă va dispărea odată cu reconstrucţia Teatrului Naţional. Încercăm să explorăm locuri noi", ne-a declarat Octav Avramescu. „În cadrul Festivalului Internaţional al Muzicii Noi am fost în Aula Palatului Cantacuzino, un spaţiu incredibil. Pentru Noaptea Albă a Galeriilor am ales, nu întâmplător, acest loc frumos.
Casa Brătianu găzduieşte Secţia de Colecţii Speciale a Bibliotecii Naţionale, Cabinetul de Discuri, loc extrao