* declară Laura Dima, viitoare studentă la Academia de Artă Modernă din Amsterdam şi actuală elevă a Colegiului Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" * proaspăt întoarsă din Amsterdam, Laura a vorbit pentru Obiectiv Junior despre cum a decurs interviul de admitere, dar şi despre visul ei de a face design vestimentar
* cu un stil care se remarcă prin bun gust şi originalitate, Laurei nu-i este uşor să-l afişeze într-un oraş ca Brăila, în care oamenii suferă de reticenţă
Am întâlnit-o pe Laura Dima la ea în cameră, care este o combinaţie, încărcată de boemie, între atelierul unui pictor, al unui designer vestimentar şi camera unei tinere de 19 ani. Lucrul care îţi atrage cel mai tare atenţia este suportul de haine plin cu rochii gen anii '50 sau în cunoscutul stil de modă japonez, Lolita. Două biblioteci mari, pline de albume de artă şi de literatură, pereţii acoperiţi de lucrări personale, dar şi de poze cu tablourile unor pictori, pe care îi adoră, ca Van Gogh, Modigliani, Dali sau Goya, o oglindă uriaşă sau o colecţie de pălării sunt câteva dintre detaliile care te fac să simţi pasiunea Laurei pentru artă, pictură şi modă.
"Profesorii au rolul de a-i ajuta să-şi dezvolte creativitatea şi aptitudinile"
- Tocmai te-ai întors din Amsterdam, unde ai fost acceptată la Academia de Artă Modernă Gerrit Rietveld. Ce se face mai exact acolo?
- În primul rând, se pune foarte mult accent pe arta modernă, iar ceea ce vor ei este ca studenţii să-şi dezvolte un stil personal, original şi mai ales să înveţe să comunice mesaje publicului prin intermediul vizualului. Elevii trebuie să fie cât mai independenţi, să ajungă să fie capabili să-şi susţină lucrările, iar profesorii au rolul de a-i ajuta să-şi dezvolte creativitatea şi aptitudinile.
- Cum a fost la interviu? Cum a decurs totul?
- De fapt acesta a fost al doilea interviu la