Săptămâna trecută, în Craiova a fost „Bal mascat“. Mai precis, a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Costume pentru Serbare, organizat atât pentru părinţi, cât şi pentru pitici.
Prinţese, piraţi, cadâne, chinezoaice, Albe ca Zăpada, Scufiţe Roşii, Batmani, Spidermani, pitici şi ursuleţi. Intraţi de-a binelea în rol - nu doar în costume -, 300 de copii de la grădiniţele din Craiova au defilat săptămâna trecută pe scena sălii de festivităţi a Grupului Şcolar Energetic Craiova, în aplauzele furtunoase ale părinţilor, bunicilor şi educatorilor. Evenimentul a fost deosebit: prima ediţie a Festivalului Naţional de Costume pentru Serbare, „Bal mascat“.
Spectacolul a fost deschis cu un program artistic prezentat de copiii Grădiniţei nr. 53 din Craiova - organizatoarea festivalului - şi de micuţii de la Clubul Amy şi Palatul Copiilor Craiova. Au intrat apoi în scenă 300 de copii - de la toate grădiniţele partenere în proiect - care au prezentat tot atâtea costume de serbare. Îmbrăcaţi în personajele preferate din poveşti sau desene animate, micuţii şi-au jucat rolurile ca nişte adevăraţi actori, aşa cum a apreciat şi coordonatoarea proiectului, Corina Şuţă. „De multe ori, aceste costume scot la iveală scântei ale talentului actoricesc al copiilor, talent care, în desfăşurarea zilnică a activităţilor, nu este întotdeauna vizibil“, a spus Corina Şuţă.
Toţi au fost câştigători
Altă secţiune a festivalului a fost expoziţia cu cele peste 1.000 de fotografii de la toate grădiniţele colaboratoare, reprezentând copii purtând costume pentru serbare. Micuţii de la Grădiniţa nr. 53 au avut propria expoziţie, realizată cu sprijinul Asociaţiei Bubbles Art, parteneră în festival, cu proiectul „Fotografie de poveste“.
„Acest proiect are ca obiectiv creşterea încrederii în sine a tuturor copiilor prin fotografie, aducând astfel u