Oamenii de stiinta lucreaza la dezvoltarea unor alune care sa provoace mai putine alergii. Echipa de cercetatori americani a reusit sa reduca sau sa indeparteze proteina care provoca alergiile.
Aceste produse nu sunt modificate genetic, dupa cum au anuntat cercetatorii, arata BBC.
Alergiile la alune sunt frecvente si pot provoca probleme respiratorii, insa cele mai grave pot conduce la soc anafilactic si pot pune viata pacientului in pericol.
Arahidele dezoltate de cercetatorii americani se afla inca intr-o faza de inceput, insa daca experimentele continua cu succes acestea ar putea fi folosite la scara larga.
Intrebarea este daca aceste alune, carora le lipseste o anumita proteina, vor putea sa produca in mod natural seminte.
In cazul copiilor care au consumat astfel de alune s-a demonstrat ca au mai putine sanse de a deveni alergici la orice fel de alune.
"Oamenii care sunt alergici la alune trebuie sa consume o cantitate mult mai mare pentru a suferi un soc", spune doctorul Maleki, care este de parere ca alunele vor putea fi disponibile intregului public intre doi si cinci ani.
Oamenii de stiinta lucreaza la dezvoltarea unor alune care sa provoace mai putine alergii. Echipa de cercetatori americani a reusit sa reduca sau sa indeparteze proteina care provoca alergiile.
Aceste produse nu sunt modificate genetic, dupa cum au anuntat cercetatorii, arata BBC.
Alergiile la alune sunt frecvente si pot provoca probleme respiratorii, insa cele mai grave pot conduce la soc anafilactic si pot pune viata pacientului in pericol.
Arahidele dezoltate de cercetatorii americani se afla inca intr-o faza de inceput, insa daca experimentele continua cu succes acestea ar putea fi folosite la scara larga.
Intrebarea este daca aceste alune, carora le