Îi învaţă pe micii fermieri cum să facă afaceri în domeniu, fiind în deplină cunoştinţă de cauză. A lucrat ca ucenic pe lângă stupina bunicului, până a devenit profesionist într-ale apiculturii.
A crescut într-o familie obişnuită, primind de la părinţi o educaţie bine aleasă, dar moştenind în acelaşi timp, de la bunici, gustul pentru apicultură. „De când mă ştiu am fost atras, în special, de ştiinţele exacte. Dintotdeauna mi-au plăcut lucrurile bine planificate, bine organizate şi, de ce nu, profitabile”, ne spune Angel Băloi.
După terminarea şcolii primare şi gimnaziale pe care le-a făcut în Turnu Severin, tânărul s-a îndreptat spre Liceul Pedagogic din Caransebeş. I-a fost cam greu să se despartă de familie la acea vreme, dar îşi dorea nespus de mult o carieră în învăţământ, mai ales că avea şi un exemplu în familie: pe mama sa.
„La vremea respectivă nu exista liceu pedagogic în Mehedinţi, astfel că m-am dus în Banat, la Şcoala Normală din Caransebeş. Aşa a fost să fie. La 14 ani, să pleci de acasă, nu este tocmai uşor, dar poate că a fost mai bine, pentru că ne-am călit pentru viaţă”, îşi continuă Angel Băloi povestea vieţii.
„Am început cu două familii de albine, pe care bunicul n-a mai reuşit să le cureţe într-o toamnă”
A muncit la catedră doar şase ani, ca învăţător la Şcoala Nr. 2 din Severin, pentru că după absolvirea facultăţii, a lucrat ca şef Serviciu Personal la şantierul naval severinean, timp de zece ani, apoi a trecut la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Mehedinţi ca direrctor coordonat, iar din 2009 până în prezent conduce Camera Agricolă din Mehedinţi.
Pe lângă funcţiile de manageriat pe care le-a ocupat, Angel s-a ocupat şi se ocupă, în continuare, de marea lui pasiune: apicultura. „Trebuie să ştiţi că sunt şi eu fermier. Gustul pentru apicultură l-am moştenit de la bunicul meu dinspre mamă. Am început