Pacienţii români spun că dreptul la servicii medicale e încălcat prin noile decizii ale Casei Naţionale de Asigurări. Potrivit contractului cadru pe 2010 – contestat şi de medici – serviciile gratuite sunt reduse, iar tratamentele pentru afecţiuni cornice devin mult mai scumpe. Cezar Irimia, preşedintele Coaliţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (audio), spune la RFI că dacă măsurile nu vor fi schimbate, pacienţii vor cere sprijinul Parlamentului European.
Pacienţii români spun că dreptul la servicii medicale e încălcat prin noile decizii ale Casei Naţionale de Asigurări.
Potrivit contractului cadru pe 2010 – contestat şi de medici – serviciile gratuite sunt reduse, iar tratamentele pentru afecţiuni cornice devin mult mai scumpe.
Orice pacient are dreptul la numai 3 consultaţii gratuite pentru o boală la medicul de familie, iar cei cu afecţiuni cornice pot beneficia de o singură consultaţie la trei luni la medicul specialist.
Cezar Irimia, preşedintele Coaliţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice spune la RFI că dacă măsurile nu vor fi schimbate, pacienţii vor cere sprijinul Parlamentului European.
Prevederile contractului cadru elaborate de Casa Naţională de Asigurări şi Ministerul Sănătăţii e contestat şi de Colegiul Medicilor care acuză că nu a fost consultat la elaborarea documentului.
Majoritatea prevederilor restrâng dreptul contribuabililor la serviciile medicale gratuite. Cezar Irimia, preşedintele Coaliţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice
Pacienţii români spun că dreptul la servicii medicale e încălcat prin noile decizii ale Casei Naţionale de Asigurări. Potrivit contractului cadru pe 2010 – contestat şi de medici – serviciile gratuite sunt reduse, iar tratamentele pentru afecţiuni cornice devin mult mai scumpe. Cezar Irimia, preşedintele Coaliţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (audio), spune la RFI că dacă măsurile