Proaspătul guvern Orban (Viktor, nu Ludovic, nu vă panicaţi) a găsit metoda de a plasa vizibil Ungaria pe harta lumii. Câteva declaraţii panicarde ale noilor oficiali privind un scenariu grec la Budapesta au trimis forintul de-a dura la vale, împreună cu Bursa de la New York. Sursa: EVZ
Cum ţara vecină e tot mai ieftină, mă grăbesc să planific un frumos concediu în Ungaria de Sud, pe cât de puţin cunoscută, pe atât de interesantă pentru eco-rezervaţiile sale. O să trimit vorbă dlui Funar dacă văd ceva proprietăţi interesante de cumpărat.
Ăstimp, în ţara vecină plouă cu moţiuni: unele politice, contra guvernului; altele sociale, în stradă, contra liderilor de sindicat, lăsaţi în ofsaid de membrii lor săptămâna trecută, în ciuda eforturilor televiziunilor de ştiri, transformate în majorete cu pompon ale grevei generale. Eşecul grevei îi arată pe sindicalişti la fel de necredibili ca şi guvernul, ei fiind nişte prezenţe relevante doar în spaţiul virtual, ca în jocurile electronice: personaje pline de zgomot şi culoare dispar în neant dacă apeşi pe buton şi închizi ecranul.
S-au mai făcut de râs şi reprezentanţii castei judiciare, după ce câteva săptămâni ne-au tocat la cap că tăierile de pensii (speciale) sunt anticonstituţionale în practica europeană “după cum arată cazul Akdeejeva vs. Lituania”.
De fapt pe femeie o cheamă Andrejeva şi a câştigat pe o speţă fără legătură cu situaţia de la noi. Nu asta contează, ci faptul că citarea în documente oficiale a unui caz aiurea, la derută, cu tot cu greşeala de literă inclusă, de către instituţii publice precum CSM, Consiliul Legislativ sau organizaţii cu pretenţii precum Asociaţia Magistraţilor, plus, pour la bonne bouche, scorţosul senator-jurist Frunda, arată cum preiau toţi la grămadă propagandă din sursă unică, precum elevii proşti care reproduc la extemporal aceeaşi greşeal