Bogdan Diaconescu este unul dintre cei trei judecători care l-au eliberat, în decembrie 2008, pe „ucigaşul cu Ferrari“, fiind preşedintele completului.
„Cocoană a avut anumite obligaţii de a nu părăsi localitatea, a venit la audieri şi s-a dovedit că măsura de eliberare a fost una normală. Regula normelor UE prevede să fie stabilit un timp de arest rezonabil cât durează ancheta. Or, nu s-a stabilit cine e vinovatul. Din câte ştiu, nu s-a făcut nici expertiza. Ce s-ar întâmpla dacă ar fi fost menţinut în stare de arest nejustificat, dacă s-ar dovedi că taximetristul ar fi vinovat?", a explicat judecătorul aflat şi sub lupa anchetatorilor de la DNA Bucureşti pentru o presupusă şpagă de 60.000 de euro, după ce avocaţii familiei victimei i-au făcut plângere penală.
Judecătorul Diaconescu a susţinut în faţa reporterilor „Adevărul de Seară" Craiova că întreg completul de trei judecători a decis, în cazul Cocoană, că nu poate fi menţinută măsura arestării în mod nejustificat, atât timp cât nu s-a dovedit cine este vinovat: „Eu, Prodănescu şi Stănilă, toţi am fost de acord cu sentinţa. Este o măsură provizorie până se va stabili cine e vinovat".
Adrian Cocoană a stat doar patru luni în arest. Procesul ucigaşului cu Ferrari a fost strămutat la cererea avocaţilor acestuia la Craiova pe motiv că fata rănită în accidentul provocat de Cocoană este sora vicepreşedintei Tribunalului Timiş.
Aici a luat drumul altor cauze elebre, cum este dosarul Gorbunov sau cel al lui Don Costel, dosare care au transformat justiţia craioveană într-un rai al infractorilor de lux. Cocoană a fost eliberat în ciuda protestelor opiniei publice. Între timp, timişoreanul a savurat libertatea. S-a plimbat cu şalupa de lux pe Bega şi a obţinut de la instanţele craiovene dreptul de a pleca din Timişoara, în concediu.