După arestarea unei doctoriţe din Comisia de Expertiză Medicală, dosarele privind cererile de pensionare pe caz de boală sunt aprobate de Institutul Naţional de Expertiză Medicală din Bucureşti, pentru a fi evitate suspiciunile. De când se analizează dosarele la Bucureşti, numărul cererilor de pensionare pe motive de invaliditate din Dolj a scăzut cu 58%.
După scandalul în care a fost implicată doctoriţa Valentina Goga, membră în Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Dolj, suspectată că ar fi luat mită 500 de lei de la un bărbat care solicita pensionare pe caz de boală, numărul cererilor de pensionare pe motive de invaliditate din judeţ s-a redus considerabil.
La Bucureşti nu-i ca la Craiova
Cazul doctoriţei Goga este în instanţă din septembrie 2009, însă din februarie 2010, dosarele de pensionare pe motiv de invaliditate (adică pe caz de boală) nu se mai selectează la Craiova.
Potrivit conducerii CJP Dolj, doctorii craioveni din Comisia de Expertiză Medicală nu mai au nici un cuvânt de spus în cazul pensionărilor pe caz de boală. Casa Naţională de Pensii a decis ca, pentru a se evita suspiciunile create în Dolj, toate dosarele de pensie de invaliditate din judeţ să se aprobe la Bucureşti, la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă. Fie viitorii pensionari nu mai au curajul să solicite pensionarea pe caz de boală, fie le este teamă că nu le vor fi selectate dosarele de către Bucureşti pentru că nu îndeplinesc toate condiţiile de pensionare.
Pensiile de invaliditate au scăzut cu 58%
Mediatizarea cazului Goga, inclusiv la nivel naţional, i-a descurajat pe doljenii care nu erau bolnavi, dar totuşi ar fi cerut pensionare pe caz de boală. Anunţul făcut de guvernanţi, potrivit căruia vor fi verificate toate p