Ca şi prietenul său arestat, Cătălin Voicu, Marian Vanghelie îşi înhumează rudele la Bellu, în criptele unor personalităţi de seamă ale României. În capela familiei fostului ministru de Război şi al Afacerilor Străine, Iacob Lahovary (1846-1907), se odihnesc acum două rude ale primarului sectorului 5, Marian Vanghelie.
„În anul 1905 s-a clădit aceast sfânt lăcaş ca să fie adăpost rămăşiţelor pământeşti ale celui mai bun şi mai iubit fiu Jacques I. Lahovary", scrie la intrarea în capela ridicată de generalul Iacob Lahovary, fost ministru de Război şi al Afacerilor Străine la sfârşitul anilor 1800 şi începutul anilor 1900.
Cum a ajuns Cătălin Voicu "eroul" din cimitir
În aceeaşi capelă, el însuşi trebuia să doarmă somnul de veci. Numai că veşnicia a durat o sută de ani, în capelă fiind acum îngropate rudele primarului „care este" în sectorul 5, Marian Vaghelie. Este vorba despre bunicul său, Constantin Niculae, şi o altă rudă, Liana Bojan.
Citeşte în Historia despre un alt reprezentant de marcă al familiei Lahovary - Un politician simpatizat de presă: Alexandru Lahovari
Devastare
Capela, o bijuterie arhitecturală construită de unul dintre cei mai mari arhitecţi ai României, Ion Mincu, se află la figura 55, chiar în centrul Cimitirului Bellu (declarat în 2005 ansamblu monument istoric). Pe pereţii exteriori încă se mai văd inscripţiile care amintesc de faptele marcante pe care le-a făcut generalul Iacob Lahovary pentru România: „medalia Virtutea Militară pe Câmpul de Luptă, Steaua României în timp de resboiu, Mare ofiţer al Ordinului Carol, Ministru de Resboiu, Ministru Afacerilor Streine".
Intrarea principală în capelă are lacătul pus, dar în stânga se ascunde o intrare îngustă care duce până în interiorul criptei. Pe scările în spirală se scurge în întunericul de dedesubt un râu de gunoaie. Uşa, care ar fi trebuit să împiedice