Operatorul de apă şi canalizare din Valea Jiului şi-a făcut contract de consultanţă cu o firmă de avocatură. ApaServ are birou juridic propriu, dar a apelat la servicii private de avocatură, specializate în litigii comerciale.
Administraţia Finanţelor Publice a cerut declararea insolvenţei SC ApaServ, din cauza datoriile imense către bugetul de stat,. Procedura de declarare a falimentului a fost amânată însă, după ce a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. În aparatul propriu al operatorului există un serviciu juridic bine reprezentat, format din trei jurişti, un economist şi un operator. Cu toate acestea, conducerea furnizorului de apă şi canalizare a decis să organizeze o selecţie de oferte pentru a încheia un contract de reprezentare cu o firmă de avocatură specializată în litigii comerciale. Explicaţia: biroul juridic propriu nu face faţă numărului mare de dosare.
„Avem peste 8.000 de procese cu persoane fizice şi 400 cu persoane juridice. De asemenea, preconizăm că mai vin în acest an încă 4.000 de dosare de la serviciul comercial la serviciul juridic şi mai sunt peste 3.000 de dosare la executorii judecătoreşti”, a declarat Cristian Ionică, directorul ApaServ Valea Jiului.
Investiţii în consultanţă
Potrivit unor surse neoficiale, suma care se învârte în jurul contractului de consultanţă ar fi de 10.000 de lei lunar, însă ea nu este confirmată de conducearea furnizorului de apă şi canalizare ApaServ.
„Toată munca va fi efectuată de serviciul nostru juridic. Contractul va fi doar de consultanţă sau asistenţă. Nu vrem ca această casă de avocatură să facă munca noastră, ci să ne îndrume, aşa încât aceste dosare să fie monitorizate pe rolul instanţelor de judecată”, a adăugat Cristian Ionică.
Milioane de lei de încasat de la debitori
Practic, juriştii din aparatul propriu al ApaServ fac munca, iar firma d