Dieta macrobiotică
Această dietă implică mâncarea cerealelor ca aliment de bază, suplimentate cu alte produse, precum legumele sau fasolea, şi evitarea mâncărurilor foarte procesate. Una dintre ciudăţeniile regimului este că unii lideri au spus că fumatul este sănătos, susţinând că alimentele care nu sunt macrobiotice provoacă de fapt cancer, nu ţigările. Michio Kushi, care a adus dieta în SUA, a fost spitalizat în 2004. Fiul sau a spus: "În ciuda anilor de fumător înrăit, radiografiile lui Michio arată că plămânii sunt surprinzător de curaţi, ca ai unui tânăr de 20 de ani, după cum a spus doctorul său".
Dietă cu supă de varză
Acest regim radical se bazează pe consumul mare de supă de varză, săracă în calorii, timp de şapte zile. Originea sa este necunoscută, dar a devenit populară în anii ‘80. Dieta este condamnată la scară largă de doctori, pentru că privează organismul de aproape toţi nutrienţii, iar pierderea în greutate pe care o produce este de fapt pierdere a apei din corp şi nu a grăsimii. Prin urmare, noua siluetă dobândită nu este permanentă. Se zvonea despre dietă că este folosită în spitale, pentru a reduce greutatea pacienţilor care au nevoie de operaţii pe cord deschis, dar acest lucru nu este adevărat. Cei mai mulţi oameni care ţin această dietă se confruntă cu lipsa de energie şi o stare de confuzie. În plus, cel mai comun efect secundar îl reprezintă flatulenţele, în număr foarte mare.
Dietă paleolitică
Regimul se bazează pe obiceiurile alimentare ale oamenilor din paleolitic, o perioadă de 2,5 milioane de ani care a luat sfârşit acum 10000 de ani, odată cu dezvoltarea agriculturii. Creatorii dietei spun că oamenii de atunci nu aveau bolile de astăzi. Prin urmare, dieta lor ar trebui să îi ţină şi pe oamenii moderni departe de boli. În centrul regimului se află mâncărurile comune, constând în mare parte în carne slabă, p