Profesorul de educaţie fizică este de 14 ani arbitru central, anul acesta fiind numit al doilea pe judeţ. În adolescenţă a fost „elevul" Şcolii Vedetelor Bistriţene şi câţiva ani la rând a fost salvamar în America.
Bogdan Mâti a fost un elev eminent, însă în ciuda acestui lucru şi-a dorit să devină un mare fotbalist. Prima sa activitate sportivă, de performanţă, a fost gimnastica, insă acest sport a implicat multe sacrificii şi a renunţat, spune tânărul. Juca din plăcere cu fratele mai mic şi prietenii săi pe terenul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu". Nu era doar o joacă, ci şi un exerciţiu. „Dacă ziceam să şuteze pe colţul stâng al barei, de la mijlocul terenului, acolo şuta", spune fratele său, Mihai. La un astfel de exerciţiu a fost remarcat de un antrenor de marcă al judeţului, Constantin Sava. După ce a primit aprobarea părinţilor, la doar 10 ani, Bogdan a ajuns junior la Gloria Bistriţa fiind coleg cu Lucian Sânmărtean, Sergiu Costin sau Dan Florin, ajunşi acum fotbalişti de renume. Aproape 6 ani, Bogdan şi-a dedicat viaţa sportului rege, însă la un moment dat părinţii i-au amintit că şcoala e prioritară.
Şcoala Vedetelor l-a ajutat să uite de fotbal
Era licean când a renunţat la fotbal în favoarea şcolii, însă nu a apucat să-i ducă mult dorul. „Am auzit la Radio Transilvania, că se face o preselecţie pentru grupa Şcoala Vedetelor Bistriţene. Am participat şi am intrat în grupul condus de Gina Muşat Pop", povesteşte nostalgic Bogdan. Timp de 2 ani, tânărul cântăreţ a avut turnee atât în ţară, cât şi în străinătate, interpretând piese din repertoriul intern şi internaţional. Îşi aminteşte de perioada studenţiei când a participat la karaoke la o cunoscută televiziune privată, unde cu melodia „My way, Frank Sinatra" a obţinut locul I.
Cu fluierul şi cartonaşele în buzunar, la centru
Renunţând la visul lui, lucru pe care spune el că