La lansarea cărţii „Sfârşitul Ceauşeştilor”, editată de Adevărul Holding, zeci de cititori şi invitaţi speciali s-au înghesuit să obţină un autograf de la Grigore Cartianu.
Până duminică, la ora 15.00, vizitatorii vor putea să intre în dialog cu autorul. „Va fi o lansare perpetuă, o <
Redactorul-şef al cotidianului „Adevărul” a povestit pentru cei prezenţi „lungul drum al cărţii către editură”.
„A început la timp, din respect pentru public. „E o ambiţie a mea personală de a intra în legătură cu publicul. O lansare maraton, ca oamenii să ia contact cu cartea”, a spus Cartianu.
„Eu sunt un autor de carte, nu un scriitor. Fac cartea din breasla jurnaliştilor, nu a scriitorilor. Autorul dispare, cărţile rămân nemuritoare”, a adăugat acesta.
Referitor la efortul depus pentru lansarea cărţii, documentate atent şi riguros, Cartianu a subliniat că nu e numai munca lui, ci şi munca unei echipe, a ziarului “Adevărul”, fiind “cea mai completă carte despre sfârşitul Ceauşeştilor, o carte inedită, o carte specială”.
Urmează „Crimele Revoluţiei”
„E o carte de sine stătătoare, nu e numai volumul 1 sau 2. Va urma o carte dedicată crimelor revoluţiei. După fuga Ceauşeştilor, morţii au devenit inutili”, a spus autorul la standul Adevărul din cadrul Bookfest.
„Revoluţia putea să aibă mai puţine victime, dacă nu exista o lovitură de stat, o contrarevoluţie. Deşi am avut armă timp de 7 zile, nu am tras, Slavă Domnului! Mi-a fost ciudă că nu m-am bătut cu vreun terorist. Noi, cei de acolo, am fost carne de tun, am fost folosiţi”, a povestit Grigore Cartianu despre zilele Revoluţiei.
Printre invitaţii de marcă care au vorbit la lansare au fost Florin Filipoiu, revoluţionar autentic, Ion Gîtlan - tatăl lui Mihai, primul tânăr împuşcat la Revoluţie, şi Peter Imre, director Adevărul Holdi