Specialiştii în explorarea viselor spun că acestea funcţionează ca mesageri ai subconştientului şi trimit mesaje pe care nu le conştientizăm în stare de veghe. Sursa: Hepta
De cele mai multe ori, trecem cu vederea visele pe care le avem, fie pentru că ne amintim doar frânturi din ele, fie pentru că, pur şi simplu, nu le găsim vreun rost. Ne rămân însă în minte cele care ne amuză, cele care ne sperie sau ne obsedează, prin stăruinţa cu care ne bântuie somnul, sau cele care sunt atât de alambicate încât ne stârnesc curiozitatea.
Pornind de la premisa că visul transmite mesaje ale subconştientului, aceleaşi elemente onirice apărute în visele a doi oameni au sensuri diferite. Deşi dicţionarele de vise dau interpretări exacte unor elemente precum apa murdară, dinţii căzuţi sau şarpele, adevăratele semnificaţii a ceea ce visăm stau în experienţa, problemele, temerile sau bucuriile personale.
Semnale de dorinţe reprimate
Mihaela Sindie-Weidinger, psiholog şi specialist în explorarea viselor, spune că acestea trebuie interpretate prin corelare cu alte informaţii, nicidecum luate ca atare.
„A visa că faci dragoste cu şeful nu înseamnă că se va întâmpla acest lucru. Trebuie analizat tot contextul, iar visul trebuie corelat cu informaţii din viaţa şi istoria personală. Semnificaţia acestuia poate fi o dorinţă reprimată de apropiere de şef, un transfer al imaginii paterne neintegrate ori satisfacerea dorinţei de putere prin punerea în acţiune a puterii feminine”, arată psihologul.
Eşti ceea ce visezi
Mihaela Sindie-Weidinger, care este unul dintre primii psihologi români acreditaţi de către Asociaţia Internaţională de Psihologia Visului, organizează săptămânal şedinţe de explorare pentru grupuri, iar în weekenduri susţine workshopuri pentru cei interesaţi de semnificaţiile viselor.
„Visul es