Bogdan Diaconescu, arestat marţi pentru luare de mită, îşi vindea pe bani mulţi clemenţa în dosare grele. Procurorii DNA l-au citat, ieri, pe Samir Sprânceană, căruia magistratul i-ar fi pretins 100.000 de euro în schimbul unei pedepse mai uşoare, susţin surse judiciare.
Interceptări telefonice, înregistrări video şi declaraţii ale unor martori sunt doar câteva dintre probele pe care anchetatorii le au şi care dovedesc implicarea la luare de mită a judecătorului Bogdan Diaconescu, de la Tribunalul Dolj.
AZI -NOAPTE: Craiova: Cinci persoane, reţinute în urma unor descinderi, în dosarul Samir Sprânceană
Craiova: Samir Sprânceană a primit încă 20 de zile de arest
Blând cu Cocoană
Destin crud în Justiţia română: judecătorul care l-a eliberat pe ucigaşul cu Ferrari, după gratii, inculpatul trăieşte în lux
Venit la instanţa din Craiova de la Judecătoria Balş, fiul fostului prefect de Olt, Marin Diaconescu, a ţintit sus încă de pe vremea când şefia Tribunalului Dolj fusese demisă în urma scandalului Gorbunov, în februarie 2009. Judecătorii discutau atunci că la conducerea instanţei ar urma să vină Bogdan Diaconescu, în tandem cu judecătorul Laurenţiu Anghel, în calitate de şef al Secţiei Penale. N-a fost să fie aşa, pentru că instanţa supremă i-a repus în funcţii pe toţi judecătorii demişi.
A ratat examenul
Diaconescu nu a renunţat şi, în urmă cu câteva zile, şi-a încercat norocul depunându-şi candidatura pentru şefia Tribunalului. Nu a apucat să dea decât proba psihologică a concursului, fiind arestat înainte de a susţine şi proba scrisă. Surse judiciare spun că Diaconescu, supranumit „judecătorul TVA", a încercat să facă trafic de influenţă chiar în sala de judecată, în sensul adoptării practicii unitare care îl avantaja pe el, în dosare economice şi de evaziune, în special pe TVA-uri.
Aceleaşi surse, judecători