Potrivit consilierului guvernatorului Bancii Nationale, Adrian Vasilescu, de mai bine de sase trimestre, fara intrerupere, Romania este in recesiune. Apoi, Mugur Isarescu insusi, ne-a avertizat ca trebuie luate masuri de urgenta pentru ca echilibrul bugetului consolidat al Romaniei se clatina: statul produce pentru 20 de zile si cheltuie pentru o luna.
Pe acest fond, Guvernul Boc a promis ca va fi bine daca taie. Prin masurile de austeritate pe care si le-a asumat in Parlament, Executivul va taia pensii si salarii, indemnizatii, etc ...
Aproape 12 milioane de romani vor fi afectati de cumpatarea impusa de cabinetul Boc. Acum regreta toti cei care l-au ascultat linistiti pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, care promitea in 2009 iesirea tarii din criza in al doilea trimestru al anului in curs.
Nu numai ca regreta, dar se simt umiliti si inselati, mai ales de cand ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat lejer ca puterea executiva ar fi putut sa ascunda adevarul despre realitatea economiei tarii, dar n-a facut-o. Si ca si cand toate astea n-ar fi fost de ajuns, ministrul Muncii, Mihai Seitan inflameaza realitatea si asa greu suportabila pentru cei vizati: de la anul va fi mai greu.
Stai si te-ntrebi: mai greu pentru cine? Pentru ei, cei care ne conduc si nu pot dormi noaptea de grija ratelor, cum a marturisit ministrul Turismului si ... Elena Udrea? Sau pentru noi, ceilalti?
Aproape ca nu mai conteaza. Pentru noi e rau oricum. Cu sau fara austeritate. Asa ca, mai mult cu inima -ndoita bugetarii au renuntat partial la greve si si-au acceptat soarta. Au inteles necesitatea masurilor de stopare a deficitului bugetar desi cei mai multi nu-nteleg ce-i asta si cat de mult i-ar afecta daca o sa creasca.
Analistii avertizeaza insa ca renuntarea la reforma statului, mai ales acum dupa inchei