Pentru zeci de familii apa este un lux. Se plimbă printre gunoaie şi îşi atârnă rufele proaspăt spălate deasupra lor. N-au apă, nici căldură, dar trăiesc în Europa secolului XXI și se numesc cetățeni europeni. Printre gunoaie, pe ritmuri de manele, se zăresc ochii trişti ai copiilor care îşi caută loc de joacă.
Dați click aici pentru a vedea condițiile în care trăiesc oamenii de pe strada Ancorei
1300 de gălăţeni la masa săracilor
Pe Ancorei, lângă Dunăre, sărăcia este la ea acasă. Aici sunt blocuri sociale în care îşi duc traiul peste o sută de suflete. Trăiesc din ajutoarele sociale.
„Cine să mă mai primească mamă pe mine la muncă? Am 43 de ani, sunt bolnavă. Nici la mătură nu mai sunt locuri în ziua de azi", spune gesticulând întruna Puşa Postelnicu.
Inedit: Primul caz de dispariţie rezolvat cu ajutorul unui clarvăzător
Femeia, care locuieşte la parter, este terozizată că Dunărea i-ar putea lua din nou tot ce-a agonisit, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu patru ani: „Dacă ne inundă a doua oară, eu nu mai rezist. S-o iau de la lingură iar? Nu, nu, eu mă omor. Am maşină de spălat, frigider, cum e să şi le ia apa mamă? Îmi vine să urlu".
Alertă: Dunărea mai are 6 centimetri până la cota de inundaţie. De săptămâna viitoare, Brăila intră sub incidenţa Codului Portocaliu
Doi paşi mai încolo, cu spatele lipit de peretele rece al culoarului, stă Georgică. Are 55 de ani, iar necazurile se pare că s-au ţinut scai de el. La opt ani a băut sodă caustică. „Am făcut 16 operaţii la Bucureşti", ne explică bărbatul în timp ce ne arată urmele lăsate de bisturiu. „Am pensie de 440 lei, şi nu-mi ajunge. Vreau să mă duc la muncă, dar nu mă primeşte nimeni", adaugă Georgică Velicu.
Ciudat: Unul dintre cei mai longevivi primari este plătit mai prost decât o secretară
„Mai bine în pământ"
Tanti Florica ne