Din cei 10 suspecţi, patru lucrau pe sensul de ieşire din ţară alături de un şef de tură. Procurorii arădeni au extins ancheta la nivel internaţional pentru că au nevoie şi de o declaraţie mai exactă a celor care au depus reclamaţie împotriva angajaţilor de la drumuri.
Reprezentanţii artiştilor cărora li s-a cerut mită în vama Nădlac trebuie să povestească exact ce s-a întâmplat atunci când au fost opriţi la graniţă. Cât priveşte plângerea celor din staff-ul AC/DC, procurorul arădean spune că aceasta a fost trimisă prin fax la Ministerul Transporturilor, din Franţa, de la sediul temporar al firmei care organizează turneul australienilor. Astfel că şi autorităţile franceze, cărora li se va solicita să sprijine rezolvarea acestui dosar, au fost informate despre şpaga de la vama românească.
Audiaţi de două ori
În zilele următoare, procurorii arădeni vor audia, la rândul lor, toţi angajaţii asupra cărora planează suspiciunea că au cerut mită. „Am identificat deja cele 10 persoane aflate de serviciu, din care patru au lucrat pe sensul de ieşire din ţară, unde s-a petrecut presupusa faptă. Alţi cinci angajaţi au fost de serviciu pe sensul de intrare în ţară la punctul de trecere a frontierei Nădlac şi mai există conform organizării interne a instituţiei un şef de tură”, a spus Codrin Gavra, şef-secţie urmăriri penale în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Acesta mai spune că procuratura arădeană a mai solicitat poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Arad documentele întocmite în ziua aceea, dar şi reclamaţia oficială a reprezentanţilor trupei australiene.
Anchetă paralelă
În paralel cu cercetările procurorilor arădeni, ancheta administrativă dispusă de conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în acest caz, continuă. Cei zece angajaţi aflaţi pe tură