Membrii comisiei tehnice din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa au finalizat programul integrat de gestiune a calităţii aerului şi l-au oferit publicului spre consultare, atât la sediul instituţiei, cât şi la sediile primăriilor Constanţa, Medgidia şi Mangalia. Publicul a avut la dispoziţie o lună de zile pentru transmiterea comentariilor şi propunerilor. După 45 de zile de la expirarea acestui termen, se va organiza dezbaterea publică a programului integrat de gestionare a calităţii aerului, moment în care publicul îşi va exprima din nou părerea.
Programul cuprinde măsuri pentru reducerea emisiilor din sursele industriale (prin retehnologizări şi management al calităţii), pentru reducerea emisiilor din trafic în interiorul localităţilor (rute pentru traficul greu, crearea de zone pietonale, crearea de noi sensuri unice, semaforizare suplimentară sau crearea de noi sensuri giratorii în funcţie de evoluţia circulaţiei, spălarea carosabilului), măsuri pentru extinderea şi refacerea spaţiilor verzi. Acestea sunt asumate de către responsabili (agenţi economici, autorităţi publice) şi au termene ferme.
Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa a precizat că este nevoie de elaborarea şi implementarea unui program de gestionare a calităţii aerului, din cauza depăşirilor rezultate atât din modelare, cât şi din măsurătorile realizate la staţiile automate de monitorizare, precum şi datorită declanşării procedurii de infringement la nivelul României, procedură care implică plata unor penalităţi pentru nerespectarea obiectivelor de calitate a aerului. Membrii comisiei tehnice din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa au finalizat programul integrat de gestiune a calităţii aerului şi l-au oferit publicului spre consultare, atât la sediul instituţiei, cât şi la sediile primăriilor Constanţa, Medgidia şi Man