"Gestul Federaţiei Sindicale Hidrosind de a depune la Registrul Comerţului o opoziţie faţă de reorganizarea sectorului energetic şi înfiinţarea noilor companii energetice, Electra şi Hidroenergetica,
este rezultatul inconştienţei unor lideri sindicali a căror principală ocupaţie este aceea de a se lupta pentru sporuri şi diurne mari.
Nu e treaba niciunui sindicat din lume să se substituie patronatului în ceea ce priveşte forma de organizare a proprietăţii acestuia. Sindicatele, prin definiţie, trebuie să aibă grijă de salariaţi.
Liderii Hidrosind îşi depăşesc competenţele şi pun în pericol un proiect menit să reformeze în sens profund un sector economic aflat în dificultate. Nu mă refer la compania Hidroelectrica, mă refer la ansamblul unităţilor producătoare de energie. E nevoie de reorganizare, e important să ne gândim la securitatea energetică a ţării, e important să ne gândim la toţi angajaţii sectorului energetic. Liderii Hidrosind, dintr-un exces de orgoliu perfect iresponsabil, pun în pericol viitorul chiar al colegilor lor, al celor pe care ar trebui să îi reprezinte. Acţiunea acestora arată extrem de mult egoism - nu se poate să te uiţi numai la propriile interese şi să pui în pericol soarta a 40 de mii de energeticieni din sistemul naţional
Formula de contestare aleasă de aceşti lideri de sindicat este un truc ieftin şi lipsit de orice demnitate. Sunt sigur că opoziţia domniilor-lor faţă de modernizarea domeniului energetic românesc nu va fi luată în considerare din simplul motiv că liderii de sindicat ai Federaţiei Hidrosind nu au, în niciun fel, competenţa necesară pentru a se pronunţa asupra reformei din energie şi nici calitate procesuală în această speţă.", se arată într-o declaraţie de presă a lui Mihai David remisă redacţiei.
F. A. "Gestul Federaţiei Sindicale Hidrosind de a depune la Registrul Comerţului o opoziţie fa