Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice s-a autosesizat in cazul contractului de cazul contractului de 3 milioane de euro atribuit unei firme care s-a infiintat dupa ce a intrat la licitatie. Reprezentantii ANRMAP au explicat pentru HotNews.ro ca, in acest caz, legilastia nu a fost respectata. ANRMAP spune ca va efectua un control si poate sesiza Curtea de Conturi, Parchetul sau DNA.
Dupa ce HotNews.ro a publicat luni 7 iunie investigatia “Premiera in Romania: Compania de Autostrazi a atribuit un contract de 3 milioane de euro unei firme care s-a infiintat dupa ce a intrat in licitatie”, Compania de Autostrazi a explicat intr-o adresa ca licitatia a fost legala.
Vezi aici raspunsul integral al ANRMAP
HotNews.ro a publicat luni 7 februarie investigatia Premiera in Romania: Compania de Autostrazi a atribuit un contract de 3 milioane de euro unei firme care s-a infiintat dupa ce a intrat in licitatie. Investigatia HotNews.ro arata ca in februarie 2007 Compania de Autostrazi a incheiat cu Ascot Engineering Services SRL un contract de consultanta de peste 3 milioane de euro finantat dintr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii.
Ascot Engineering Services SRL, ai carui actionari sunt trei britanici, a fost infiintata in 9 octombrie 2006, la patru luni dupa ce au inceput procedurile de licitatie si la sase zile dupa ce compania a depus oferta cu care a castigat licitatia. Ascot Engineering Services SRL a avut si un mic avantaj tactic in castigarea contractului, doi dintre asociati fiind angajati ai Companiei de Autostrazi in timp ce se derula licitatia de 3 milioane de euro.
HotNews.ro a solicitat ANRMAP un punct de vedere asupra acestui caz. ANRMAP a transmis catre HotNews.ro o adresa prin care in baza mai multor legi sustine ca Ascot Engeneering nu putea participa la licitatie si nu