Crinul poarta Noroc mireselor
In Grecia antica era celebrata, la inceput de ianuarie, casatoria sacra a lui Zeus cu Hera, zeita fertilitatii, protectoarea casatoriilor si a nasterilor, dar si zeita tuturor florilor. Poate din acest motiv statuile Herei erau completate cu reprezentari ale crinilor. Mai tarziu, in Europa de Vest si cu deosebire in zona mediteraneeana, crinii au fost mereu prezenti in buchetele sau cununile mireselor din aceste locuri. Crinul este considerat o floare a puritatii, fiind dedicata in tarile catolice, atat Fecioarei Maria, cat si Sfintei Caterina. Legenda spune ca, la inceput, floarea nu avea miros, dar rugaciunile staruitoare ale Sfintei Caterina si credinta ei neclintita in Mantuitor au daruit crinului parfumul sau minunat, ca un semn de binecuvantare din partea Atotputernicului.
Garoafa iti prezice viitorul
Despre garoafa se spune ca a fost prima floare zarita in Bethleem la nasterea lui Hristos. Legenda mai spune ca, de obicei, garoafa crestea spontan in Bethleem, pe mormintele oamenilor tineri. De aceea, probabil, ea este asociata pana in zilele noastre cu o floare potrivita pentru inmormantari.
In Extremul Orient exista si o divinatie care foloseste garoafe: trei garoafe cu coditele scurtate se prind cu o agrafa in parul unei fete, asezate in linie, una dupa alta. Daca se ofileste prima garoafa, se spune ca batranetea purtatoarei va fi plina de greutati. Daca se ofileste mai intai garoafa din mijloc, atunci maturitatea persoanei va fi dificila, iar daca se ofileste ultima floare, atunci copilaria a fost trista si saraca. Dar daca florile rezista frumoase mai multe zile, atunci purtatoarea lor va avea o viata senina.
Margareta aduce iubirea inapoi
Margaretele au aparut, conform legendelor, din lacrimile Mariei Magdalena varsate la crucificarea Mantuitorului. In unele tari, margaretele sunt denumite p