Timişoreanca va reprezenta România, alături de încă două persoane, în cadrul „Nopţii Muzeelor”, care se desfăşoară în aceste zile la Praga.
Profil:
Născută: 3 iunie 1982, Petroşani
Studii: Facultatea de Arhitectură
Familie: Necăsătorită
Produsele unicat confecţionate din argint cuceresc tot mai mult publicul din România, iar cei care confecţionează aceste produse au reuşit să îşi creeze, în ultimii ani, un public fidel. Timişoreanca Daciana Cuc, absolventă a Facultăţii de Arhitectură, a reuşit să-şi transforme pasiunea într-o afacere, reuşind să vândă sute de produse confecţionate din sârmă de argint sau sârmă argintată.
„Este vorba despre inele, cercei, brăţări şi coliere, toate unicat sau de serie limitată. Ele sunt confecţionate din sârmă argintată, produsele finite fiind mai puţin costisitoare. Cele din sârmă de argint au un preţ dublu”, a povestit Daciana Cuc.
Tânăra şi-a descoperit pasiunea pentru crearea obiectelor unicat în urmă cu câţiva ani, când a început să confecţioneze diverse podoabe pentru prietene şi cunoscuţi, care au încurajat-o să-şi transforme pasiunea într-un job unde să fie şi patron, şi angajat. „Totul a început dintr-o joacă. Apoi mi-am propus să încerc să transform totul într-o afacere. Am început să comand materie primă din Germania şi apoi din America, pentru că atât sârma argintată, cât şi cea din argint, au o calitate mult mai bună decât cea găsită pe piaţa din România, iar când faci muncă migăloasă ai nevoie de materie primă de calitate”, a mai spus tânăra. Concurenţa pe această linie este destul de redusă, pentru că majoritatea meşterilor lucrează cu aur în România.
„Este o pasiune care presupune multă răbdare. La o piesă pot să lucrez câteva ore sau chiar o zi, în funcţie de complexitate”, a mai spus Daciana Cuc. Ea a participat la o mulţime de festivaluri din ţară, unde şi-a vândut