Cel mai mic membru al Fanfarei copiilor „Gabriel Chaborschi" este un as al mai multor instrumente. Ştie să cânte la tobe, la orgă, flaut şi vrea să devină profesor de muzică.
Ovidiu a avut o atracţie aparte pentru muzica instrumentală încă de când era de-o şchioapă. Bunicul său a fost un adevărat virtuoz al viorii. „Eu nu mi-l mai amintesc, dar mama îmi povesteşte că, încă de când eram de-o şchioapă, bunicul îmi cânta la vioară. Întâmplarea a făcut să vin la Palatul Copiilor şi văzând copiii din Fanfara «Gabriel Chaborschi» am vrut şi eu să cânt ca ei", povesteşte dezinvolt tânărul. Profesorul Conmstantin Andrei, dirijorul fanfarei, l-a sfătuit să urmeze cursurile Liceului de Artă, ceea ce s-a şi întâmplat, înscriindu-se la vioară. „Am studiat vioara cu doamna profesoară Laura Ungureanu, iar acum sunt la profesorul Petrică Sima. În fanfară am fost şi sunt cel mai mic component, iar primul instrument la care evoluat au fost tobele", îşi aminteşte Ovidiu.Cu tobele lui, nu de puţine ori a dat „deşteptarea" locatarilor din blocul unde locuieşte, antrenându-se şi bătând cu creioanele în vasele din metal.
Vioara bunicului „gâdilă" auzul vecinilor
În urmă cu un an a început să cânte la orgă, iar acum, stăpânind foarte bine acest instrument, studiază flautul. Despre el, dirijorul spune că are un auz perfect, iar faptul că orga şi vioara au aceeaşi tonalitate, l-au catalogat ca pe unul dintre instrumentiştii foarte buni din fanfară. „Acasă, încă mai am în condiţii foarte bune, vioara bunicului cu care mai cânt. Acum, chiar am căzut la pact cu vecinii şi ori de câte ori o folosesc, nu-mi bat în ţeava de calorifer. Ba chiar mi-au spus că le place să mă audă interpretând", povesteşte. Ca membru al fanfarei care oricând poate inlocui pe vreunul dintre colegii lui care pot lipsi din diverse motive, Ovidiu a făcut turul României în lung şi în lat. „Luna