Băcăuanca a vrut să dăruiască o parte din mica ei avuţie copiilor talentaţi la muzică şi le oferă săptămânal posibilitatea de a exersa la instrumentele ei în mod gratuit.
Mioara Iacob spune că pentru ea cel mai important lucru în viaţă este să-şi urmeze visele. Avea 12 ani când a făcut prima dată cunoştinţă cu un pian, la Casa de Cultură din Bacău. Spune că s-a îndrăgostit pe loc de clape.
Din păcate, familia ei nu-şi putea permite un asemenea instrument, iar la club ajungea să exerseze foarte rar pentru că existau mulţi copii doritori.
Aşa că mima cântatul la pian pe clape desenate pe coli de hârtie. În cele din urmă, a fost nevoită să renunţe, dar şi-a făcut o promisiune. „Mi-am zis că, atunci când voi creşte mare şi voi avea bani, o să-mi cumpăr propriul meu pian. Mi-a plăcut foarte mult acest instrument şi nu am renunţat niciodată la acel gând“, îşi aminteşte Mioara.
Au trecut 24 de ani până când şi-a văzut visul cu ochii. Între timp, a devenit o femeie pe picioarele ei, a obţinut calitatea de traducătoare de limba italiană, iar banii nu mai reprezentau o problemă. A pornit să-şi caute un pian, însă a realizat că în Bacău nu are de unde să-şi achiziţioneze instrumentul dorit.
Tinerii talentaţi, primiţi cu braţele deschise
Atunci şi-a dat seama că, prin ea, alţi oameni care-i împărtăşesc pasiunea pentru nobilul instrument îşi pot împlini visele. Aşa a înfiinţat primul Salon de Piane din Moldova. Totuşi, nu a uitat că în copilărie pianul era un instrument destinat familiilor cu bani. A vrut ca salonul ei să nu fie rezervat doar acestora.
Aşa că le oferă copiilor de la Liceul de Artă din Bacău posibilitatea de a cânta şi exersa gratuit la pianele ei. „Persoana care mi-a insuflat dragostea pentru frumos, bunătate, omenie şi încredere în mine a fost mătuşa mea Elena. Ei îi datorez faptul că mi-am