Târgul de carte are deja „câştigători”, de la Andrei Oişteanu la Ray Loriga şi de la Cărtărescu la Richard Branson, iar reducerile continuă în vervă. Sursa: Vlad Stănescu
Editurile nu sunt încă dornice să dea cifre referitoare la vânzări, pe motivul că în zilele de weekend ale Bookfestului se măreşte volumul achiziţionării cărţilor. Dar favoriţi timpurii se arată deja: la Humanitas, best-sellerurile de până acum sunt „Frumoasele străine”, de Mircea Cărtărescu, „Întâlnire cu un necunoscut”, de Gabriel Liiceanu, şi „Aşteptând ceasul de apoi”, de Dinu Pillat.
La Polirom, recordul actual de vânzări îl deţin „Viaţă şi destin”, de Vasili Grossman, „Viaţa unui om singur”, de Adrian Marino, şi „Narcotice în cultura română. Istorie, religie şi literatură”, de Andrei Oişteanu, în timp ce la Cartea Românească cel mai bine vândut volum este „Ana Maria şi îngerii”, de Radu Aldulescu. „Fata din Nazaret”, de Petru Popescu, „Căzuţi din cer”, de Ray Loriga, şi „Leadership total”, de Anthony Silard, compun lista de hituri a Editurii Curtea Veche.
Cât despre Publica, cele mai bine vândute volume compun o listă pestriţă: „Iraţional în mod previzibil. Forţele ascunse care ne influenţează deciziile”, de Dan Ariely, „Al Pacino în dialog cu Laurence Grobel” şi autobiografia lui Richard Branson.
Cu reduceri, înainte!
Pe durata Bookfestului, Editura Nemira oferă reduceri de 25% şi oferte între 40% şi 50% pentru pachete de cărţi care reunesc între trei şi şase volume ale aceluiaşi autor. „Cele treisprezece chipuri ale lunii”, de Charles Frazier, sau „De ce vedem filme”, al lui Alex Leo Şerban, şi „Ceaţă”, de Miguel de Unamuno, se numără printre volumele care pot fi cumpărate la standul Polirom cu doar 9,99 lei.
La „Curtea Veche”, reducerile ajung la 50-60%, în timp ce la RAO, cu cât cumperi mai multe cărţi, cu atât li se mi