Primarul comunei Vulturu intenţionează să acţioneze în instanţă Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, pentru respingerea proiectului depus spre finanţare în baza Măsurii 322.
Eugen Berbec ne-a declarat că proiectul depus de comună spre finanţare în baza Măsuri 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" a fost declarat neeligibil pe motiv că nu a făcut în documentaţie dovada atestării domeniului public al comunei Vulturu. „În Fişa de conformitate aveam acele documente. Nu înţeleg cum a fost declarat neeligibil proiectul. Am depus două contestaţii, şi la Constanţa şi la Bucureşti, şi suntem decişi să mergem mai departe în instanţă", ne-a declarat Eugen Berbec.
Un proiect al administraţiei locale din Vulturu care a fost admis la finanţare este cel depus în cadrul Programului „Casa Verde". Investiţia prevede reabilitarea termică a două blocuri de locuinţe din Vulturu (unul cu opt apartamente, unul cu şapte), a şcolii, grădiniţei, dispensarului, bibliotecii comunale şi primăriei. Valoarea totală a finanţării este de aproximativ patru miliarde de lei vechi şi prevede montarea de panouri solare şi pompe geotermale pentru clădirile incluse în proiect.
Piatră pentru străzile comunei
Primăria va putea demara şi pietruirea tuturor străzilor, imediat ce cariera situată pe teritoriul comunei va începe să funcţioneze. Administraţia locală a scos la licitaţie concesionarea carierei de piatră, procedura de achiziţie fiind atribuită luna trecută. Prin contractul încheiat cu firma ce va exploata cariera, comuna Vulturu va primi 15.000 euro pe an şi piatră pentru reabilitarea tuturor străzilor. În plus, în contractul încheiat cu societatea a fost inclusă condiţia ca 80% dintre locurile de muncă de la carieră să fie ocupate de locuitori ai co