Două legende ale muzicii pop-rock, cu biografii marcate de nebunia anilor ‚60, dar cu convingeri foarte diferite, concertează în weekend la Bucureşti.
În tinereţe, amândoi au avut probleme cu alcoolul şi drogurile - Eric Clapton cu heroina, Elton John cu cocaina - şi ambii, cu trecerea anilor, s-au cuminţit. Însă, în timp ce Elton John a devenit o zână bună a cauzelor umanitare (SIDA, drepturile minorităţilor sexuale), Eric Clapton a evoluat ca un conservator cu remarce riscate împotriva emigraţiei şi, totodată, un susţinător al cauzei celor care, în Anglia, vor să ridice interdicţia pusă pe vânătoarea de vulpi.
Clapton, declaraţii rasiste şi muzică furată de la afro-americani
Eric Clapton şi fostul său coleg de scenă Steve Winwood concertează astăzi, de la ora 20.30, pe Stadionul Tineretului. Cel considerat unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai tuturor timpurilor şi, totodată, un apreciat artist de rock şi blues ajunge în sfârşit şi în România, aducându-l cu el şi pe Steve Winwood, cântăreţul cu voce de tenor alături de care a făcut istorie în trupe ca Traffic sau Blind Faith.
Cu o istorie bogată nu doar în proiecte muzicale, ci şi în cariera solo, Eric Clapton, este un artist cameleon al cărui stil a suferit o serie de schimbări de-a lungul vremii. Rămas fidel bluesului, artistul a ajuns în topuri prin compoziţii din registre diferite, cu escale chiar şi în rockul psihedelic. Singurul cântăreţ ce deţine trei intrări în Hall of Fame-ul Rock'n'Roll-ului şi 11 premii Grammy (4 primite în acelaşi an, 1992, pentru albumul „Unplugged") e renumit pentru interpretarea originală a muzicii din sudul american, de unde a luat acordurile caracteristice afroamericanilor. Cu toate astea, muzicianul a devenit un susţinător al „white power", al supremaţiei albilor, declarând în timpul unui concert din 1976 că „Anglia e pentru oameni albi.