Cristina Trăilă, secretarul de stat care s-a dus în faţa judecătorilor pentru a comite o imixtiune deloc voalată a politicului în actul de Justiţie, a dat ieri un pas înapoi: în faţa completului de la Curtea de Apel Bucureşti, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a declarat că-şi retrage cererea pe care o formulase în scris în urmă cu un termen de judecată, document pe care a semnat identificându-se cu legitimaţia de serviciu "eliberată de primul-ministru Emil Boc".
Motivaţia pentru care Trăilă şi-a retras, ieri, cererea de urgentare a procesului a fost aceea că nu doreşte să "alimenteze diverse speculaţii". O justificare ca la cinema, la fel de procedurală ca şi decizia de a reprezenta în persoană o instituţie pe carte o conduce în calitate de om politic.
Cristina Trăilă, fără a avea vreo calitate oficială şi fără a se identifica corect procedural cu un act de identitate şi o împuternicire avocaţială, s-a prezentat în faţa judecătorilor Curţii de Apel pentru a face presiuni asupra acestora pentru a aproba o acţiune de anulare a unei proceduri de licitaţie. Cererea ANRMAP, făcută de Cristina Trăilă, a fost deja refuzată de Tribunalul Bucureşti, motiv pentru care secretarul de stat a decis să treacă la măsuri de forţă. Ea s-a prezentat în faţa completului în calitatea de preşedinte al ANRMAP, dar nu şi de reprezentant legal pentru respectivul dosar, dar nici unul dintre judecători nu i-a cerut să se identifice corespunzător.
De altfel, intimidarea celor trei judecători pare să fie principalul argument al ANRMAP în cazul acestui dosar prin care instituţia condusă de avocatul Cristina Trăilă solicită anularea unei licitaţii prin care a fost atribuit contractul de asigurare a serviciilor de Salubritate în Sectorul 1 către Romprest. Cererea Cristinei Trăilă de retragere a cer