Cele mai noi informaţii de care fiecare medic are nevoie în practica de zi cu zi vor fi prezentate în cadrul Conferinţei Naţionale de Cardiologie în Medicina Generală, ajunsă la a 8-a ediţie în România. Reuniunea a devenit tradiţională şi utilă prin aceea că abordează subiecte de actualitate din domeniul Cardiologiei generale. Discuţiile şi seminariile se constituie într-un excelent reper ştiinţific (diagnostic şi terapeutic) pentru medicul practician cardiolog, internist sau de familie şi reprezintă un valoros curs de Cardiologie. (...)
Un program ştiinţific armonizat
În acest an, armonizând programul ştiinţific al Societăţii Române de Cardiologie, Societăţii Academice de Medicina Familiei şi Societăţii Române de Medicină Internă, dar şi al lectorilor invitaţi şi beneficiind de colaborarea cu dl prof. dr. Mircea Cinteză, Conferinţa Naţională de Cardiologie în Medicina generală se desfăşoară în perioada 24–26 iunie, la Bucureşti.
Vorbitorii furnizează informaţii noi despre combaterea factorilor de risc din domeniul bolilor cardiovasculare, una dintre principalele probleme de sănătate publică. Cele mai afectate persoane de acest tip de boală sunt cele de peste 40 de ani, care au valori tensionale ridicate, un stil de viaţă alert, hipercolesterolemie, sunt supuşi la stres, au o predispoziţie genetică spre această afecţiune. Interesant este că boala cardiovasculară reprezintă un risc pentru femei atunci când se află la menopauză, iar pe bărbaţi îi afectează chiar înainte de 40 de ani. România este printre cele mai afectate ţări, cu o mortalitate crescută prin boli cardiovasculare. Peste 60% din români suferă de probleme cardiace, adică două din trei persoane. Calitatea vieţii acestor pacienţi depinde de prestaţia medicilor de familie. De aceea, este important ca această categorie de cadre medicale să fie bine i