Primarul sectorului 5 a recunoscut că şi-a înhumat rudele în cripta generalului Lahovary, dar crede că nu a făcut „nimic imoral“. Marian Vanghelie spune că a cumpărat Capela Lahovary, dar de fapt a primit-o prin donaţie, în 2008, de la subordonatul său, Niculae Cristea, directorul Pieţelor din sectorul 5.
Lui Marian Vanghelie (42 de ani) nu îi este ruşine pentru fapta comisă: înhumarea rudelor sale în capela familiei unui general, Iacob Lahovary (1846-1907), care a luptat pe front pentru Independenţa României, la 1877.
Mai citeşte şi:
Mai citeşte şi despre un alt reprezentant de marca al familiei dată afară din cavoul de la Bellu: Un politician simpatizat de presă: Alexandru Lahovari
„Vă dau un răspuns foarte serios: nu am făcut nicio ilegalitate şi nici măcar ceva imoral. Nu am ştiut la vremea respectivă a cui a fost proprietatea pentru acest cavou. Pur şi simplu s-a luat cu o zi înainte să se facă înmormântarea", a spus, ieri, la Realitatea TV, Marian Vanghelie, comentând dezvăluirile în exclusivitate ale ziarului „Adevărul" despre modul în care el a ocupat Capela Lahovary.
„Aşa e viaţa!"
Vanghelie a recunoscut şi că şi-a înmormântat bunicul matern acolo, pe Niculae Constantin (1922-2008). Tot el a ţinut să sublinieze cu un aer fatal: „Aşa e viaţa! Ştiţi cum este în viaţă: în momentul când ţi se întâmplă un necaz, încerci să vezi cum te descurci". Vanghelie susţine că a „cumpărat cu bani" acea capelă. „Cineva din familia mea a căutat, a găsit prin cunoştinţele pe care le avea, a încercat şi a găsit o locaţie pe care s-o cumpere cu bani de pe piaţă".
În realitate, tranzacţia s-a făcut sub formă de donaţie, Vanghelie primind capela de la angajatul său, Nicolae Cristea, actual director al Administraţiei Pieţelor din sectorul 5. Acesta din urmă a fost primul concesionar al capelei, în 2003. Faptul că în cele din urmă Van