Premierul Emil Boc a anunţat astăzi că "de astăzi nu mai există pensii de lux în România". Întrebat dacă va remenia Guvernul, Emil Boc a atras atenţia că "remanierile se fac, nu se discută".
Premierul a subliniat că deoarece în termen de trei zile de la asumarea răspunderii Guvernului pentru două proiecte de lege, cea a salariilor şi cea a pensiilor, nu a fost depusă o moţiune de cenzură în Parlament, legea pensiilor poate fi considerată adoptată.
Emil Boc a şi-a exprimat speranţa că legea pensiilor nu va fi atacată la Curtea Consituţională şi, după ce şi preşedintele o va promulga, va intra în vigoare.
"Să sperăm că legea nu va fi atacată de nimeni la Curtea Constituţională sau că cel puţin cei care o vor ataca nu vor mai plânge pe umerii pensionarilor obişnuiţi că li se reduce pensia, atât timp cât ei păstrează pensiile de lux", a spus Boc.
El a punctat că textul constituţional prevede că o moţiune de cenzură trebuie dezbătută într-un termen fix de trei zile de la data la care a fost prezentată în plen, "nu de minimum sau de cel puţin trei zile".
Potrivit premierului, la momentul elaborării Constituţiei, termenul a fost astfel calculat tocmai pentru a proteja opoziţia de o eventuală intenţie a partidului de guvernământ de a amâna nelimitat data dezbaterii moţiunii.
"Guvernul se prezintă atunci când este solicitat. Termenul din Constituţie ar trebui însă respectat", a adăugat Boc.
"Salut acest moment important. Acest proiect de lege este considerat adoptat", a spus premierul.
Şeful Executivului, a explicat că prin intrarea în vigoare a acestui proiect dispar diferenţele foarte mare dintre pensiile existente în România, în prezent raportul este de 1 la 100 şi chiar mai mult.
"Este un prim pas pentru a restabili dreptatea. Nu poţi să ceri solidaritatea de la cei cu pensii mici pentru cei cu pensii de