O veste bună pentru cei care doresc să plece vara asta în concediu. Cele mai multe zone de scăldat din Europa (plaje, lacuri, râuri) sunt propice îmbăierii chiar dacă se constată o uşoară scădere a calităţii apelor. Concluzia se regăseşte în raportul anual de monitorizare realizat de Agenţia Europeană de Mediu. Potrivit studiului, aproximativ 96% din plajele şi 90% din râurilor şi lacurile din UE îndeplinesc standardele minime de calitate.
O veste bună pentru cei care doresc să plece vara asta în concediu. Cele mai multe zone de scăldat din Europa (plaje, lacuri, râuri) sunt propice îmbăierii chiar dacă se constată o uşoară scădere a calităţii apelor.
Concluzia se regăseşte în raportul anual de monitorizare realizat de Agenţia Europeană de Mediu. Potrivit studiului, aproximativ 96% din plajele şi 90% din râurilor şi lacurile din UE îndeplinesc standardele minime de calitate.
Informaţiile din raportul Uniunii Europene se bazează pe probe de apă prelevate în 2009 în zonele în care înnotul este autorizat sau cel puţin tolerat.
În Europa, apele de îmbăiere sunt testate pentru a verifica prezenţa de agenţi poluanţi fizici, chimici şi bacteriologici. Statele membre trebuie să se conformeze standardelor minime prevăzute de legislaţia UE, însă sunt libere să aplice criterii suplimentare mai stricte - ceea ce 14 state fac deja. printre ele nu se numără şi România.
Comisarul European pentru mediu, Janez Poto
O veste bună pentru cei care doresc să plece vara asta în concediu. Cele mai multe zone de scăldat din Europa (plaje, lacuri, râuri) sunt propice îmbăierii chiar dacă se constată o uşoară scădere a calităţii apelor. Concluzia se regăseşte în raportul anual de monitorizare realizat de Agenţia Europeană de Mediu. Potrivit studiului, aproximativ 96% din plajele şi 90% din râurilor şi lacurile din UE îndeplinesc standardele minime de calitate