Pe piaţa închirierilor din România există foarte puţine oferte care se adresează
segmentului de lux
Eduard Uzunov: "Există 5-6 oferte în zonele bune ale Bucureştiului"
Încadrarea unei locuinţe în segmentul de lux doar pentru faptul că este poziţionată în centrul Capitalei nu este o clasare tocmai corectă, de aceea multe oferte din această piaţă nu sunt tocmai case de lux. De aceea şi oferta spre închiriere de locuinţe care pot fi numite într-adevăr "de lux" este foarte limitată în Bucureşti, susţin specialiştii de la Regatta.
"Când vorbim de lux, luăm în calcul şi cel mai mic detaliu, pentru că acesta face până la urmă diferenţa. Simpla situare a unui imobil în zona Herăstrău, de exemplu, nu este suficientă pentru a i se atribui acest titlu. La evaluarea unui apartament de lux se iau în calcul numeroase elemente. Contează zona, suprafaţa şi, bineînţeles, compartimentarea. Totuşi, nu pot fi ignorate nici detaliile menite să sporească gradul de confort: finisajele, vederea sau luminozitatea. Iată de ce ofertele de imobile care întrunesc toate condiţiile încadrării la categoria "de lux" sunt atât de limitate încât, în momentul de faţă, putem discuta de maximum 5-6 oferte în zonele bune ale Bucureştiului", ne-a declarat Eduard Uzunov, preşedintele companiei Regatta Real Estate.
Numărul locuinţelor date spre închiriere s-a dublat în ultimii ani
Potrivit specialiştilor Regatta, în fiecare an apar pe piaţă aproximativ 40-50 de astfel de apartamente, de 3 până la 5 camere, a căror suprafaţă depăşeşte 150 mp. "Actualul context economic şi decizia băncilor de a reduce dobânzile la depozite au transformat apartamentele de lux într-o investiţie destul de atrăgătoare, mai ales datorită preţurilor relativ mici la care pot fi achiziţionate acum şi randamentului pe care îl pot oferi din chirii. Încă mai sunt investitori ca