Două treimi din europeni cred că medicaţia nu este suficientă pentru a scăpa de durerile cronice, arată studiile. Şi au dreptate dacă ne gândim la faptul că terapiile clasice atenuează doar simptomul, pe când cele alternative acţionează şi asupra cauzei.
Nevralgia de trigemen (nerv care străbate aproape toată faţa) se situează pe primul loc în topul durerilor. Ea este urmată de durerile cauzate de afecţiunile coloanei vertebrale, de migrene şi de durerile reumatice. Specialiştii spun că, în ultimii ani, a crescut tot mai mult şi frecvenţa durerilor musculare. Iar acestea sunt cauzate mai ales de poziţiile defectuoase menţinute mult timp la birou sau în maşină. Astfel de probleme sunt cu atât mai accentuate cu cât activitatea fizică de întreţinere este mai redusă.
Scoliozele, cifozele, criza de lumbago, torticolisul, dorsalgiile, durerile de ceafă şi de cap reprezintă doar câteva dintre suferinţele musculare însoţite de durere. Terapiile alternative şi-au dovedit eficienţa în astfel de probleme şi, în plus, efectele nocive asupra organismului sunt aproape inexistente. Totuşi, condiţiiile sunt ca diagnosticul afecţiunii să fie stabilit cu certitudine, să se descopere cauza problemei şi să se urmeze întocmai recomandările specialistului.
Persistent: O durere cronică netratată te poate sâcâi în medie şapte ani.
Chiropractica relaxează muşchii şi tendoanele
Indiferent că suferi de dureri de spate, de cap, de stomac sau în zona sternului în urma unei angine pectorale, poţi atenua simptomele cu ajutorul chiropracticii. Metoda este practicată de medicii ortopezi şi de maseuri, folosind tehnici kinetoterapeutice de tipul manipulărilor la nivelul coloanei vertebrale sau acţiunii asupra altor articulaţii.
Astfel, vertebrele deplasate sunt readuse în poziţie corectă, circulaţia sanguină în ţesutul vertebral este îmbunătăţită şi musculatura se r