Premierul Emil Boc a anuntat vineri ca legea recalcularii pensiilor pe care Guvernul si-a angajat raspunderea la inceputul saptamanii se considera adoptata, in conditiile in care nu s-a depus motiune de cenzura pe aceasta tema.
Prim-ministrul si-a declarat satisfactia cu privire la faptul ca aceasta lege care "restabileste dreptatea in sistemul de pensii" si elimina pensiile de lux a trecut de Parlament si a reamintit ca prin intrarea ei in vigoare vor disparea diferentele uriase intre pensiile maxime si cele minime.
In plus, "numai din recalcularea prin 8.236 pensii de lux se face economie in bani cu care se pot plati intr-o luna 60.000 de pensii medii", a mai spus premierul.
Acesta a admis ca pana la intrarea legii in vigoare aceasta mai poate fi atacata la Curtea Constitutionala, dar a precizat ca spera ca acest lucru nu se va intampla "sau cel putin sa nu mai planga nimeni apoi pe umerii pensionarilor obisnuiti cata vreme o vor ataca si vor dori pastrarea pensiilor de lux, a pensiilor parlamentarilor".
Premierul a mai reamintit ca dupa intrarea in vigoare a legii toate pensiile de invaliditate vor fi reevaluate in decursul unui an.
Motiunea trebuie discutata in trei zile
Intrebat de jurnalistii prezenti la Palatul Victoria ce parere are despre termenul de 3 zile pentru dezbaterea motiunii de cenzura pe care exista atatea controverse in acest moment, Emil Boc a spus ca Guvernul este gata sa se prezinte in fata Parlamentului oricand este solicitat.
De asemenea, el a precizat ca a facut parte, in 2003, in calitate de deputat, din comisia parlamentara care a contribuit la redactarea actualei Constitutii, si ca membrii comisiei au avut in vedere, atunci cand au scris in legea fundamentala "dupa 3 zile" exact acest numar si nu posibilitatea prelungirii pe termen nelimitat.
"S