Pentru împătimiţii vacanţelor inedite, există turismul de aventură
Fie că vorbim despre canyoning, rafting, zbor cu paraşuta sau o cursă cu maşina de F1, toate aceste
activităţi transformă vacanţa într-o adevărată aventură
Pentru cei care iubesc vacanţele inedite, cu un consum maxim de adrenalină, agenţiile de turism promovează pachete turistice care includ practicarea sporturilor extreme. În acest sens, Curierul Naţional a selectat câteva destinaţii interesante din România, dar şi din străinătate, realizând un top al excursiilor care includ activităţi de aventură.
Acest segment al turismului este foarte puţin promovat din mai multe motive, fie agenţiile de turism specializate nu au o politică de promovare foarte bună, sau nu au o putere financiară corespunzătoare pentru această promovare, fie folosesc un termen total greşit pentru aceste activităţi, fiind adesea confundat cu sportul extrem: "Unele agenţii, din neştiinţă sau, mai grav, încercând să atragă clientul, forţează nota şi nu folosesc termenul de turism de aventură, ci pe cel de sport extrem, total greşit, în pachetele turistice fiind interzis să se vândă sport extrem. Avem clienţi din toate categoriile, dar ponderea cea mai mare o au teambuilding-urile, cca 90% din totalul activităţilor. Acest lucru se datorează numai faptului că teambuilding-urile se pregătesc cu 2-3 luni în avans, se fac rezervările necesare şi atunci nu mai rămân week-end-uri libere în cazul grupurilor de persoane fizice. Cele mai solicitate activităţi sunt canyoningul, raftingul, şi speologia", a declarat, pentru Curierul Naţional, Sabin Cornoiu, coordonator program Gorj Aventura.
Aventura începe din Valea Şipotului
Canyoningul este un sport apărut recent în România, dar care a devenit foarte popular în ultimii ani, fiind practicat în primul rând datorită frumuseţii peisaje